Król wśród steków. Jedyny który nie wymaga sezonowania. Stek z polędwicy wołowej. Jeden z najcenniejszych rodzajów mięsa wołowego. Najlepszy kulinarnie element wołowy. Luźniej rozłożone włókna mięsa powodują, że jest to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper.
Grillowany rostbef bez kości. Obok polędwicy wołowej najdelikatniejszy fragment tuszy. Jest minimalnie twardszy od polędwicy wołowej, co spowodowane jest tym, że jest to ciężej pracujący mięsień. Kruchy, zwarty, soczysty stek. Prawdziwy rarytas smakowy. Delikatne mięso bogate w proteiny, żelazo i witaminy z grupy B. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper. Polska/USA Prime Black Angus
Sezonowany na sucho antrykot bez kości. W środku tego steka znajduje się włókno mięśniowe, które wyglądem przypomina oko. Wyjątkowo soczysty i intensywny w smaku dzięki drobnej strukturze. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper. Polska/Australia Wagyu/USA Choice Black Angus
Sezonowany na sucho stek z kością. Legenda wśród steków. Najsłynniejszy ze steków na świecie. Nazwę zawdzięcza charakterystycznemu kształtowi kości. Kawałek polędwicy wołowej, połączony z kawałkiem rostbefu kością w kształcie litery T. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper.
Najbardziej efektowny stek. Nazwa wzięła się od kształtu, który przez wyjątkowo długą kość przypomina indiański toporek. Stek jest pięknie poprzerastany tłuszczem, który odpowiada za jego soczystość. Sezonowany na mokro antrykot z kością. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper.
Rostbef z kością. Obok polędwicy wołowej najdelikatniejszy fragment tuszy. Jest minimalnie twardszy od polędwicy wołowej, co spowodowane jest tym, że jest to ciężej pracujący mięsień. Kruchy, zwarty, soczysty stek. Prawdziwy rarytas smakowy. Delikatne mięso bogate w proteiny, żelazo i witaminy z grupy B. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper.
Sezonowany na sucho 30 dni. Stek cięty z antrykotu z przylegającym żebrem. Obecność kości w trakcie obróbki termicznej jest bardzo istotna, ponieważ tkanka do niej przylegająca nadaje stekowi aromat i soczystość. Szczególnie delikatny stek. Swój charakterystyczny smak zawdzięcza przerostom tłuszczu układającym się w marmurkową strukturę. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper.
pieprzowy, blue cheese, bearnaise, grzybowy, majonez truflowy, masło czosnkowe
Alergeny:
jajka, mleko/ser, gorczyca, ryby, soja
Sezonowanie i stopnie wysmażenia.
Wołowina podczas sezonowania zyskuje kruchość i głębię smaku tracąc przy tym ponad 50% swojej pierwotnej masy. Uzyskanie tak wyjątkowej jakości i smaku wymaga jednak odpowiedniego czasu, co wpływa na dostępność naszych steków.
Ceny przy stopniu wysmażenia rare. Steki podczas grillowania na węglu drzewnym w piecu Josper ze względu na bardzo wysoką temperaturę tracą swoją masę wraz ze wzrostem stopnia wysmażenia. Utrata masy dla poszczególnych stopni wysmażenia wynosi: medium rare 10%, medium 20%, medium well 25%, well done 35%.