Małopolski Przełom Wisły. Wino o ciemnowiśniowej, głębokiej barwie. Wyczuwalne aromaty dojrzałych czarnych wiśni i śliwek. W tle nuty czekolady, wanilii i migdałów. Na podniebieniu owocowe, z ułożonymi, krągłymi taninami.
Jasny, słomkowy kolor szczepu Verdejo niesie intensywny nos o nutach ananasa, banana, cytryny i grapefruita. W smaku półwytrawne o wyraźnej i zbalansowanej kwasowości.
Wino delikatnie wytrawne o głębokiej, wiśniowej barwie. W nosie aromaty czerwonych , dojrzałych owoców maliny i czarnej porzeczki. Dobrze zbudowane, harmonijne z wyraźnymi taninami i owocowym finiszem.
Languedoc-Roussillon, L.G.I. Vines. Głęboki, jasny złoty kolor. Wino złożone i wyraziste. Aromaty dojrzałej gruszki i pigwy, po których następują eleganckie nuty wanilii. Podniebienie bogate i pełne, z gruszką i śmietanką. Dobrze zbalansowane z subtelnym charakterem prażonego dębu.
Marlborough, Framingham. Niezwykle aromatyczne: grejpfruty, czarny bez i owoce tropikalne. Na podniebieniu wyraziste żółte cytrusy, marakuja, mango i zielona papryka. Lekkie i orzeźwiające z przyjemną kwasowością i owocową słodyczą. Delikatnie pikantny finisz.
Vinho Regional Alentejano, Paco do Conde. Aromaty dojrzałych owoców leśnych i słodkich przypraw korzennych. W ustach pełne i gładkie z dżemową owocowością oraz pikantnym finiszem.
Puglia IGP, Di Camillo Vinii. Aromaty borówek, ciemnych wiśni i śliwek suszonych. Na podniebieniu pełne i mocno skoncentrowane z wyraźnie zaznaczonymi taninami oraz nutami ciemnych dojrzałych owoców i ziela angielskiego.
IGP Côtes du Gascogne, L.G.I. Vines. Głęboki i intensywny rubinowy kolor. Gładkie i obfite podniebienie, z lekką kwasowością tanin. Na finiszu lekkie nuty kawy.
D.O. Valle de Aconcagua, In Situ. Aromaty owocowo-roślinne: jeżyny, liście czarnej porzeczki, kwiaty oraz nuty ziołowe. Na języku dominuje słodycz, jednak współgra ona z przyjemną kwasowością. Wino dojrzewa w beczce 12 m-cy.
Valle de Uco, Mendoza. Aromaty dojrzałych owoców leśnych, a w tle nuta czekolady, kawy i anyżu. W ustach pełne i gładkie
z podkreśloną owocowością jeżyn i jagód. Średnie ciało, przyjemna kwasowość oraz pikantny finisz. Dojrzewa przez 6 miesięcy w beczce.
D.O.C.G. Chianti Riserva, Tenuta do Morzano. Ciekawe i nietypowe połączenie szczepów daje wino o wyraźnym ale złagodzonym charakterze, w którym nie trudno odszukać owoc Merlot i przyprawy Syrah.
D.O.C.G. Brunello Di Montalcino, Mocali. Bogate aromaty dojrzałych jagód, pikantne zapachy wanilii, cynamonu i tytoniu. Na podniebieniu dojrzałe czerwone owoce z zaznaczonymi, miękkimi taninami i z długim, dymnym finiszem.