Sezonowany na sucho antrykot bez kości. W środku tego steka znajduje się włókno mięśniowe, które wyglądem przypomina oko. Wyjątkowo soczysty i intensywny w smaku dzięki drobnej strukturze. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper. Polska/Australia Wagyu/USA Choice Black Angus
Sezonowany na sucho 30 dni. Stek cięty z antrykotu z przylegającym żebrem. Obecność kości w trakcie obróbki termicznej jest bardzo istotna, ponieważ tkanka do niej przylegająca nadaje stekowi aromat i soczystość. Szczególnie delikatny stek. Swój charakterystyczny smak zawdzięcza przerostom tłuszczu układającym się w marmurkową strukturę. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper.
Król wśród steków. Jedyny który nie wymaga sezonowania. Stek z polędwicy wołowej. Jeden z najcenniejszych rodzajów mięsa wołowego. Najlepszy kulinarnie element wołowy. Luźniej rozłożone włókna mięsa powodują, że jest to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper.
Grillowany rostbef bez kości. Obok polędwicy wołowej najdelikatniejszy fragment tuszy. Jest minimalnie twardszy od polędwicy wołowej, co spowodowane jest tym, że jest to ciężej pracujący mięsień. Kruchy, zwarty, soczysty stek. Prawdziwy rarytas smakowy. Delikatne mięso bogate w proteiny, żelazo i witaminy z grupy B. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper. Polska/USA Prime Black Angus
Najbardziej efektowny stek. Nazwa wzięła się od kształtu, który przez wyjątkowo długą kość przypomina indiański toporek. Stek jest pięknie poprzerastany tłuszczem, który odpowiada za jego soczystość. Sezonowany na mokro antrykot z kością. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper.
Rostbef z kością. Obok polędwicy wołowej najdelikatniejszy fragment tuszy. Jest minimalnie twardszy od polędwicy wołowej, co spowodowane jest tym, że jest to ciężej pracujący mięsień. Kruchy, zwarty, soczysty stek. Prawdziwy rarytas smakowy. Delikatne mięso bogate w proteiny, żelazo i witaminy z grupy B. Grillowany w specjalnym piecu węglowym Josper.
burger wołowy, cebularz, bekon, ser wędzony panierowany, jajko sadzone, sos SW, sałata lodowa, relish z czerwonej cebuli
Alergeny:
jajko, mleko, gorczyca, gluten
Spotkania Wielkanocne
Planujesz większe spotkanie?
Dla każdego wydarzenia tworzymy spersonalizowaną ofertę dań i przystawek, dostosowaną do indywidualnych gustów i budżetu. Ofertujemy również możliwość wyboru potraw z naszego wielkanocnego lub klasycznego menu.
Zadzwoń lub napisz na rezerwacja@stoliwol.pl a my przygotujemy ofertę specjalnie dla Ciebie.